100% ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ

Η Arbos χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένο χαρτί πιστοποιημένης ευρωπαϊκής κατασκευής σε όλα της τα προϊόντα. Το χαρτί παράγεται σύμφωνα με τα πιο αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια και σε κανένα στάδιο της παραγωγής δε χρησιμοποιούνται χημικά. Το ανακυκλωμένο χαρτί που χρησιμοποιεί η Arbos είναι σύμφωνο με τις ακόλουθες πιστοποιήσεις:

Cartapaglia

100% ανακυκλωμένο χαρτί που δεν έχει υποστεί απομελάνωση, το cartapaglia κατασκευάζεται από χαρτί που συλλέγεται από τους κάδους ανακύκλωσης χωρίς διαλογή. Από όλους τους τύπους ανακυκλωμένων χαρτιών, το cartapaglia ή straw paper απαιτεί για την κατασκευή του τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και νερού και η επεξεργασία του αφήνει ελάχιστα και εύκολα διαχειρίσιμα λύματα. Η τραχιά επιφάνεια γεμάτη με χρωματικές ατέλειες, κάνει το κάθε φύλλο μοναδικό.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ (RICUOIO)

Το Ricuoio® είναι ένα υλικό που αποκτάται από την ανακύκλωση υπολειμμάτων της παραγωγής προϊόντων φυσικού δέρματος. Τα ρετάλια δέρματος αλέθονται και στο υλικό προστίθενται ουσίες (ζωικά λίπη και τανίνες) προκειμένου να μαλακώσει και να εξασφαλισθεί ότι θα διατηρήσει την εμφάνισή του. Η επεξεργασία ολοκληρώνεται με την προσθήκη φυσικού καουτσούκ που συγκρατεί τις ίνες.

Το Ricuoio® είναι σήμα κατατεθέν και συμμορφώνεται με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας της ΕΕ. Κατασκευάζεται στην Ιταλία και έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το Global Recycle Standard (GRS), το οποίο εξασφαλίζει ότι τα προϊόντα που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά συμμορφώνονται με αυστηρά περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια στο σύνολο της διαδικασίας παραγωγής.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟ ΥΦΑΣΜΑ (RISTOFFA)

Το Ristoffa® είναι ένα υλικό που αποκτάται από την ανακύκλωση χρησιμοποιημένων ρούχων και υπολειμμάτων υφάσματος. Το Ristoffa® αποστειρώνεται ώστε να είναι ασφαλές και φυσικά ανακυκλώσιμο. Δε χρησιμοποιούνται βαφές και στο τελικό υλικό διακρίνονται τα νήματα των διαφόρων υφασμάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί. Αποτελούν ίχνη, αναμνήσεις της προηγούμενης ζωής των υλικών και παράλληλα δημιουργούν μια ξεχωριστή, θερμή, υφή που αναδεικνύει το ανακυκλωμένο υλικό και κάνει κάθε προϊόν μοναδικό.

Το Ristoffa® είναι σήμα κατατεθέν. Κατασκευάζεται στην Ιταλία και έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το Oeko-Tex Standard 100, το πιο αυστηρό και διαδεδομένο διεθνές σύστημα ελέγχου κλωστοϋφαντουργίας το οποίο διασφαλίζει, εκτός των άλλων, την απουσία επιβλαβών ουσιών.